Cocoa Butter Allergi

Cocoa Butter Allergi

    I mørk sjokolade kakaosmør inneholder minst 50%, i det melk - omtrent 35%, og selv i hvit sjokolade kakaosmør alltid til stede. Listen over allergener kakao produkter okkupere nesten den siste plassen. Imidlertid, ved produksjon av sjokolade, kakaosmør blir ofte erstattet med billigere ingredienser: palmeolje, kokosolje, jordnøttolje, som bare er potente allergener.

    Som en del av sjokolademelk er nødvendigvis tilstede. Allergisk mot melkeprotein (laktoseintoleranse) er ofte, spesielt hos barn.

     Nesten alle sjokoladeprodukter tilsatt antioksidant E322 - soya lecithin. Allergi mot soya er hovedsakelig hos barn i alderen 2-3 år, hos voksne manifesterer det seg i sjeldne tilfeller som idiosynkrasier av soyaprotein.

   De fleste sjokolader inneholder nøtter, særlig peanøtter og peanut olje som finnes i hvert sekund. Også ofte brukt som fyllstoff i ulike frukt og rosiner, kaffe og vanillin som tilsetningsstoffer. Alt dette - en svært vanlige allergener.



link1
link2